Online pellets kopen? Het kan in onze webshop!

Bestel onlineZoek je een tankstation? Deze kan je hier vinden.

Tankstations

Nieuws


21/09/2021 : Vermeire-Defruyt verkoopt nu ook pellets in Frankrijk!

Vermeire-Defruyt breidt uit! We hebben er een Franse collega bij die luistert naar de welluidende naam Cyril Joly. Cyril zal ervoor zorgen dat onze business uitbreidt naar buurland Frankrijk. Vanaf 1 september 2021 bouwt hij er een volledig nieuwe bedrijvigheid uit onder de naam V-D Energie France. Bedoeling is de Fransen te voorzien van de kwalitatieve houtpellets van V-D Energie. We stellen Cyril graag even aan je voor.
lees meer

13/09/2021 : Warme Dagen 2021 focust op betaalbare prijs-kwaliteit

Elk jaar, eind september, organiseert VD-Kachels zijn jaarlijkse opendeurweekend. Onze Warme Dagen 2021 vallen dit jaar op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondagmorgen 26 september. Kom even langs tussen 10 en 18 uur in onze toonzaal in Aalter, Groendreef 7-11. Op zondag zijn we open tussen 10 en 12 uur. We verwelkomen je graag!
lees meer

10/08/2021 : Dé beste manier om je woning duurzaam te verwarmen?

Op zoek naar een duurzame verwarming voor je woning? In dat geval wijzen we je graag op het bestaan van pellets, hét meest duurzame alternatief voor stookolie en fossiele brandstoffen. We leggen je hieronder uit waarom verwarmen met pellets zoveel beter, ecologischer én goedkoper is.
lees meer

30/04/2021 : Pellets en hout aan zomerprijzen

Profiteer van onze lopende zomerprijzen. Bestel je hout of pellets , in zakgoed of in bulk, geniet van de zomerkorting en laat ze indien nodig gratis stockeren in onze opslagruimte.
lees meer

28/01/2021 : Pellets betalen met ecocheques, wat een goed idee!

Kan je pellets betalen met ecocheques? Natuurlijk kan je dat. Dat heeft alles te maken met het feit dat pellets zo milieuvriendelijk zijn. Heb je ecocheques over? Gebruik ze gerust om je houtpellets mee te betalen. Dat kan zowel met je papieren als digitale ecocheques. Je betaalt ermee wanneer je de pellets komt afhalen bij VD-Energie. Of je geeft ze af aan de chauffeur die de pellets bij jou thuis komt afleveren. Lekker handig.
lees meer

28/01/2021 : Nieuw! ÖkoFEN ZeroFlame technologie geeft warmte, geen fijnstof

Pelletketels waren altijd al CO2-neutraal. Alleen de geringe uitstoot van fijnstof botste nog wat met het milieuvriendelijke imago. Met de ZeroFlame technologie is dat nu volledig verleden tijd, want het fijnstof dat deze nieuwe pelletketel uitstoot, is onmeetbaar klein. Je hebt dus geen enkele reden meer om niet over te schakelen op een ÖkoFEN pelletketel met de ZeroFlame technologie.
lees meer

28/01/2021 : Zo bewaar je pellets op de enige juiste manier

Zo bewaar je pellets op de enige juiste manier
Vraag je je af hoe je pellets bewaart? Een terechte vraag, want pellets die je zorgvuldig en op de juiste manier bewaart, gaan jarenlang mee en verliezen niets van hun calorisch vermogen. Hoe pellets bewaren? De stelregel luidt als volgt: bewaar je pellets vooral droog, als het kan in een koele, donkere plaats waar ze beschermd liggen tegen stof.
lees meer

04/11/2020 : 7 redenen waarom de Ökofen pelletketel de beste is!

Je bent op zoek naar de beste pelletketel? Of je vraagt je af welke de beste is? Dat is zonder twijfel de Ökofen pelletketel. Hieronder leg ik je uit waarom. Maar eerst even de verwarring tussen een pelletkachel en een pelletketel de wereld uit helpen.
lees meer

24/08/2020 : Badger pellets vs Total pellets, welke kies je?

Je bent op zoek naar de beste pellets en weet niet welke je het best koopt? Hieronder vind je een vergelijking tussen de beste pellets op de Belgische markt, de Badger pellets en de Total pellets. Beide zijn van oerdegelijke Belgische makelij, goede pellets dus met vergelijkbaar hoge kwaliteitskenmerken. Het verschil zit hem in de verpakking en de gevolgen daarvan. Lees even door.
lees meer

14/04/2020 : Waar worden pellets van gemaakt?

Waar worden pellets van gemaakt? Pellets worden van alle soorten hout gemaakt. Soms van één soort hout, een andere keer van verschillende houtsoorten. Er kan hardhout in zitten en zelfs restafval van afbraakprojecten. Sommige pellets worden gemaakt van afval van maisplanten, en er wordt al geëxperimenteerd met gemaaid bermgras. Maar dé beste pellet is zonder twijfel een pellet die bestaat uit 100% naaldhout. Hieronder vind je meer uitleg.
lees meer

10/08/2019 : Pellets voor een pelletketel koop je beter in bulk

Werkt je centrale verwarming op basis van een pelletketel? En heb je een bijbehorende silo staan waarin je de pellets kan bewaren? Pellets voor een pelletketel koop je het best in bulk. En daar kan Vermeire-Defruyt je bij helpen. Vanaf augustus 2019 rijden we immers rond met een gloednieuwe blaasvrachtwagen die pellets niet alleen in bulk aan huis levert, maar ze daar ook op een heel efficiënte en propere manier in de aanwezige silo blaast.
lees meer

22/07/2019 : Hierop moet je letten als je pellets koopt!

Zoals ongeveer bij alles in het leven zijn er pellets van supergoede kwaliteit en pellets van minderwaardige kwaliteit. Waarop letten als je pellets koopt? We leggen het je hieronder even bevattelijk uit. Kort komt het op het volgende neer: let erop dat de pellets 100% bestaan uit dennenhout, dat ze heel hard zijn, weinig vocht in zich dragen en stofvrij zijn. En dat ze niet aan de andere kant van de wereldbol worden geproduceerd.
lees meer