Online pellets kopen? Het kan in onze webshop!

Bestel onlineZoek je een tankstation? Deze kan je hier vinden.

Tankstations

7 redenen waarom de Ökofen pelletketel de beste is!

Terug naar het nieuws

Je bent op zoek naar de beste pelletketel? Of je vraagt je af welke de beste is? Dat is zonder twijfel de Ökofen pelletketel. Hieronder leg ik je uit waarom. Maar eerst even de verwarring tussen een pelletkachel  en een pelletketel  de wereld uit helpen.

Zeg nooit pelletkachel tegen een pelletketel!

Heel vaak komen mensen bij ons in de showroom binnen op zoek naar een pelletketel, terwijl ze eigenlijk een pelletkachel bedoelen, “die met dat mooie vlammetje”. Het verschil is inderdaad overduidelijk.

  • Een pelletkachel vind je vaak in een leefruimte, waar je die warme en gezellige vlam perfect ziet branden.
  • Een pelletketel daarentegen stuurt de centrale verwarming aan – vergelijk het met een gas- en mazoutketel. Hij bevindt zich meestal in een aparte ruimte, maar zelden of nooit in de woonkamer. Een pelletketel heeft ook geen zichtbare vlam.

De beste pelletketel? Die van Ökofen, zonder twijfel!

De beste pelletketel is inderdaad mét voorsprong de Ökofen pelletketel. Hieronder lijsten we de eigenschappen op waardoor de Ökofen aanspraak maakt op de titel Allerbeste koop.

1. Toekomstgerichte pelletketel

Een Ökofen pelletketel kan je beschouwen als een bouwpakket. Je begint met een silo van 180 kilogram dat je vult met zakjes pellets. Later kan je, indien je dat wilt, de kleine silo vervangen door een groter exemplaar. In dat geval kan je een groot aantal kilo’s pellets laten inblazen door onze blaasvrachtwagen. Gemakkelijk en gebruiksvriendelijk.

Je kan je Ökofen pelletketel later ook nog aansluiten op zonnepanelen of een zonneboiler.

Tussendoor stellen we ook even de BlueBurn aan je voor, het budgetvriendelijke instapmodel van Ökofen. Het materiaal waaruit deze ketel is gemaakt is even degelijk, en ook qua kwaliteit van onderdelen moet de BlueBurn niet onderdoen voor de Ökofen. Deze basisketel is alleen een beetje beperkter, vooral wat de toekomstgerichte aanpassingen betreft. Zo zit de silo bij een BlueBurn vast aan de ketel. Die kan je dus niet meer losmaken of aanpassen. Aansluiten op zonnepanelen of een zonneboiler lukt wel maar verloopt technisch iets moeilijker.  

2. Betaalbare pelletketel

Een Ökofen pelletketel zit qua prijs/kwaliteit zeer goed, zeker als je ziet wat je er allemaal voor terugkrijgt. Reken op een 8.000 à 10.000 euro.

Het BlueBurn basismodel haal je al in huis voor 5.500 euro.

3. Compacte pelletketel

De kleinste Ökofen pelletketel is amper een vierkante meter groot. Deze beste pelletketel is dus ook vrij compact. Dat de silo niet meteen naast de ketel hoeft te staan, is een groot voordeel. Je kan de silo gerust in een aparte, niet aanpalende ruimte plaatsen.

Een pelletketel van Ökofen komt in verschillende formaten – van klein naar groot – en is eigenlijk onbegrensd in volume. Je kan de ketels immers in cascade naast elkaar zetten. Dit is aangewezen voor grote bedrijven en hotels, maar voor een particulier is één ketel uiteraard voldoende.

Ook de BlueBurn is een vrij compacte pelletketel, zelfs met zijn aanpalende vaste silo van 180 kilo.

4. Condenserende pelletketel

De Ökofen pelletketel is een condenserende pelletketel. Dat betekent dat je ook een deel van het warme rookgas recupereert dat uit de pelletketel in de schouw terechtkomt. Door die extra warmte bedraagt het rendement van de Ökofen ketel niet 100 %, maar wel 107,3 %. En dat is nog een reden waarom de Ökofen pelletketel de beste pelletketel is.

5. En wat met de kilowatts (KW)?

Hoe meer KW je pelletketel heeft, hoe meer vermogen, radiatoren en ruimtes in je woning je kan verwarmen.  Gelukkig kan je specifiek berekenen hoe hoog het vermogen is dat je woning nodig heeft.

Als mensen hun pelletketel kopen bij VD-Kachels, brengen we altijd een huisbezoek ter plaatse. Bij Vermeire-Defruyt wordt er geen enkele pelletketel verkocht zonder dat we het huis hebben gezien waar de ketel terechtkomt. Samen met een ingenieur van Ökofen analyseer ik welk vermogen je precies nodig hebt. 

Een woning heeft gemiddeld tussen de 10 à 20 KW nodig, afhankelijk van de grootte van het huis en de graad van isolatie. Heeft het huis vloerverwarming, dan zal er minder KW nodig zijn omdat vloerverwarming op lagere temperaturen werkt.

6. Verschillende circuits mogelijk

Een Ökofen ketel kan verschillende circuits aan. Stel dat je beschikt over twee thermostaten, een in de woonkamer en een in de badkamer. Is het warm genoeg in de woonkamer, dan kan het gebeuren dat de verwarming in de badkamer niet aanslaat.

Met een Ökofen heb je dat euvel meteen opgelost. Je plaatst een thermostaat in elke aparte ruimte die onafhankelijk van elkaar werkt en enkel voor die ruimte. Praktisch toch?

7. Zelfreinigende pelletketel

Veel merken pelletketels zijn veredelde pelletkachels. Ze vragen een tweewekelijks of maandelijks onderhoud waarbij je de asla moet leegmaken en de ketel reinigen. 

Gelukkig geldt dat niet voor de Ökofen pelletketel. Deze zelfreinigende pelletketel vangt de as automatisch op in een daarvoor voorzien reservoir. Eén à twee keer per jaar krijg je de melding dat je het reservoir moet leegmaken. Dan haal je het reservoir eruit, strooi je de as uit – dat mag zelfs op de composthoop –, schuif je het reservoir weer in de ketel en klaar is kees. Wat een luxe! De beste pelletketel, overduidelijk!

7 redenen waarom wij de Ökofen pelletketel de beste pelletketel vinden

Met een Ökofen pelletketel haal je alle bovenstaande voordelen in huis voor een zeer betaalbare prijs. En dan hebben we het eigenlijk nog niet over de achtste reden gehad...

Net omdat de Ökofen pelletketel de beste pelletketel is en op het vlak van keteltechniek mijlenver vooruit, wordt hij binnen de markt op grote schaal gekopieerd. Tot nu toe is het de concurrenten echter nog niet gelukt hun achterstand in te halen.

Onze tip: op zoek naar de beste pelletketel? Schaf je dan een Ökofen pelletketel aan.

Meer informatie nodig?

Neem contact met ons op . We helpen je graag verder.
PS: Ben je installateur en nog niet vertrouwd met een pelletketel? Ook in dat geval ondersteunen we je graag.


Terug naar het nieuws