Online pellets kopen? Het kan in onze webshop!

Bestel onlineZoek je een tankstation? Deze kan je hier vinden.

Tankstations

Wil je alles weten over pellets? Lees dan deze tips!

Terug naar het nieuws

Wil je alles weten over pellets en houtpellets? Dan ben je op de goede pagina aanbeland.

Houd je vast, want het is veel. Belangrijk is dat je weet dat ze de milieuvriendelijke brandstof van de toekomst zijn, en een duurzame oplossing bieden voor verwarming en energieopwekking.

Deze overzichtspagina is bedoeld om je volledig te informeren over pellets en houtpellets en je te begeleiden naar bijkomende informatiebronnen.

Hieronder ontdek je de voordelen, productieprocessen, opslagtips en nog zoveel meer over (hout)pellets.

                                                           

1. Wat zijn pellets nu precies?
2. Duurzaam verwarmen met pellets
3. Opslag van houtpellets
4. Bulkaankoop van pellets
5. Aankoopgids voor pellets
6. Vergelijking van merken pellets
7. Duurzame betalingsmogelijkheden voor pellets
8. Samengevat - Alles wat je moet weten over pellets en houtpellets
9. Vragen?

                   Wil je alles weten over pellets? Lees dan deze tips!

De basisvraag bij 'alles weten over pellets': wat zijn pellets nu precies?

Wil je begrijpen waarom pellets zo'n populaire keuze zijn voor verwarming en energieopwekking? Dan is het belangrijk om te weten waarvan ze gemaakt zijn en hoe ze worden geproduceerd.

Laten we even dieper ingaan op de samenstelling en productie van pellets of houtpellets.

 • Pellets worden gemaakt van verschillende soorten hout, zoals naaldhout en hardhout.
 • Naaldbomen zijn de beste keuze omdat ze zacht hout hebben dat gemakkelijk brandt. De harsen in het naaldhout zorgen er bovendien voor dat de korrels samenplakken en hun vorm behouden.
 • Hardhout daarentegen brandt minder makkelijk en vereist chemische additieven. Dat is niet alleen slecht voor het milieu, het kan ook schade veroorzaken aan de pelletkachel. Te vermijden dus.

Conclusie: het gebruik van pellets die 100% uit naaldhout of dennenhout bestaan is een milieuvriendelijke en efficiënte verwarmingsoplossing.

Wil je alles weten over pellets en nog meer te weten komen over de materialen en het productieproces? Klik dan door naar "Waar worden pellets van gemaakt ?

     

 

Duurzaam verwarmen met pellets

Vraag je je af wat de voordelen zijn van pellets als groene verwarmingsbron? We geven je graag de antwoorden.

Pellets staan bekend als een duurzame en milieuvriendelijke manier om je huis te verwarmen. Steeds meer mensen stappen over op deze efficiënte energiebron, net omdat die bijdragen aan een duurzame toekomst.

Wil je je woning zo duurzaam en milieuvriendelijk mogelijk verwarmen? Om de volgende redenen gebruik je het best pellets.

Houtpellets:

 • zijn een economisch en duurzaam alternatief voor gas en stookolie
 • worden lokaal geproduceerd
 • stoten tot 90% minder CO2 uit
 • zijn gemaakt van recuperatiehout
 • en zijn relatief stabiel in prijs

Uiteraard kan ook een moderne houtkachel een duurzame verwarmingsoptie zijn. Die produceert weliswaar meer fijnstof dan een pelletkachel .

Wist je trouwens dat de ÖkoFEN-pelletketels een gemakkelijke oplossing bieden voor centrale verwarming en warm water? Ze werken volautomatisch, geavanceerd én zeer milieuvriendelijk. De ZeroFlame geeft zelfs alleen maar warmte en niets van fijnstof.

Alles weten over pellets en duurzaam verwarmen? Klik dan verder naar "Dé beste manier om je woning duurzaam te verwarmen ?"

Opslag van houtpellets

Het correct opslaan van pellets is essentieel om hun kwaliteit en efficiëntie te behouden. Je volgt het best de volgende tips en richtlijnen om je pellets correct op te slaan. Want dat is de enige manier om je pellets te beschermen en ervoor te zorgen dat ze klaar zijn voor gebruik wanneer je ze nodig hebt.

Ben je op zoek naar de beste manier om pellets op te slaan? Het antwoord is simpel: bewaar ze droog, want vocht is hun grootste vijand. Voorkom dus dat ze nat worden. Doe je dat niet, dan vallen ze uit elkaar en verliezen ze hun waarde.

Je kunt de pellets op verschillende plekken bewaren, zoals onder een afdak buiten, in een tuinhuis of zelfs in een vochtige kelder. Zolang je ze maar beschermt tegen wind, zon en vooral regen.

Heb je veel opslagruimte? Dan is het voordelig om pellets in bulk te kopen. Je krijgt dan een stapelkorting van 10 of 20 euro en kunt ze jarenlang gebruiken als je ze goed bewaart. Als je echt veel pellets wilt opslaan, kun je een silo overwegen. Die is perfect uitgerust voor het bewaren van pellets.

Heb je niet veel ruimte? Dan kun je de pellets gratis laten opslaan in het magazijn van V-D Energie. Je kunt ze dan ophalen wanneer je voorraad thuis begint te slinken.

Bestel je pellets meteen online.

Alles weten over pellets en de optimale opslag ervan? Klik dan door naar "Zo bewaar je pellets op de enige juiste manier. "

Bulkaankoop van pellets

Overweeg je een pelletketel te installeren? Of werkt je centrale verwarming al op basis van een pelletketel? Dan is het kopen van pellets in bulk een slimme zet. Je bespaart kosten en maakt kennis met eenvoud en gemak. Het inslaan van pellets in grote hoeveelheden is altijd een verstandige keuze.

Koop je je pellets aan in bulk, dan levert VD-Energie die met een blaasvrachtwagen aan huis en blaast ze efficiënt en schoon in je silo. De pellets zijn nagenoeg stofvrij en eventueel stof wordt meteen weggezogen.

Wil je meer informatie over het kopen van pellets in bulk? Klik dan door naar "Pellets voor een pelletketel koop je beter in bulk. "

In ons nieuwe magazijn kunnen we trouwens heel wat meer pellets opslaan. We hebben er ook een moderne laad- en zeefinstallatie geïnstalleerd om de kwaliteit van de pellets nog meer te waarborgen. Door extra controles zorgen we ervoor dat alleen de allerbeste pellets mét nieuw kwaliteitslabel de deur uitgaan.

Alles weten over pellets, meer bepaald over onze nieuwe zeefinstallatie en ons kwaliteitslabel ?

 

 Aankoopgids voor pellets

Bij het kiezen van pellets voor je verwarmingssysteem let je het best op samenstelling, hardheid, vochtgehalte, stofgehalte en herkomst.

 • Allereerst moeten de pellets voor 100% uit dennenhout bestaan. Dan hoeven er geen extra chemische bestanddelen aan worden toegevoegd.
 • Daarnaast is het belangrijk dat de pellets hard zijn omdat dit zorgt voor een betere verbranding. Weet dat Vermeire-Defruyt uitsluitend pellets verkoopt met een zeer hoge mechanische hardheid van minstens 98%.
 • Ook het vochtgehalte van de pellets is van belang. Hoe meer vocht er in de houtpellets zit, hoe slechter de kwaliteit.
 • Daarnaast moet er weinig stof in de pellets zitten, daar zorgt onze nieuwe zeefinstallatie voor pellets voor.
 • Tot slot is de herkomst van de pellets belangrijk. De pellets van Vermeire-Defruyt komen uit Vielsalm bij Luik en dus vrij dicht in de buurt.

                                                          Wil je alles weten over pellets? Lees dan deze tips!
Ons kwaliteitslabel garandeert dat onze pellets in bulk met zo min mogelijk stof worden ingeblazen, dit heeft een positief effect op de levensduur van jullie toestellen. 

Alles weten over pellets en waarop je moet letten bij de aankoop ervan? Klik dan door naar "Hierop moet je letten als je pellets koopt !"

Vergelijking van merken pellets

Het merk pellets dat je gebruikt maakt een groot verschil in de prestaties van je verwarmingssysteem. Ben je op zoek naar de beste pellets en weet je niet welke je moet kiezen, dan bekijk je het best de verschillen. We vergelijken even de Badger pellets en de Total pellets - die laatste biedt VD-Energie aan.

Qua kwaliteit scoren beide merken even goed, beide beschikken over een stabiele en gecertificeerde kwaliteit die de standaardnormen overtreft. Ze zijn ook allebei 100% natuurlijk, duurzaam geproduceerd en hebben een lage vochtigheidsgraad en hoge brandwaarde.

Het grootste verschil zit in de verpakking. Badger pellets worden verpakt in papieren zakken. Hoewel papier een ecologische keuze is, neemt het ook sneller vocht op waardoor de pellets beschadigd kunnen raken. Total pellets daarentegen zitten verpakt in plastic zakken die voldoende ademen waardoor de kwaliteit behouden blijft. Daarnaast zijn de compacte plastic zakken van Total pellets handiger om te stapelen.

En hoe zit het met de prijs? Over het algemeen zijn Total pellets iets goedkoper dan Badger pellets.

                                                            

Samengevat? Beide soorten pellets zijn Belgische kwaliteitsproducten die voor een duurzame warmte zorgen. De keuze tussen Badger pellets en Total pellets hangt af van persoonlijke voorkeur, waarbij Total pellets met hun ademende plastic verpakking en lagere prijs aantrekkelijke voordelen bieden.

Alles weten over pellets en dieper ingaan op deze vergelijking? Klik dan door naar "Badger pellets vs Total pellets, welke kies je? "

Duurzame betalingsmogelijkheden voor pellets

Ben je op zoek naar milieuvriendelijke betalingsmethoden voor pellets, dan zijn ecocheques een uitstekende optie. Ecocheques zijn vergelijkbaar met maaltijdcheques, maar in plaats van voedingsmiddelen koop je er ecologische producten of diensten mee aan.

Gebruik je ecocheques om je pellets aan te schaffen, dan verwarm je niet alleen je huis op een duurzame manier, maar draag je ook bij aan een groenere planeet. Pellets zijn inderdaad milieuvriendelijk en hebben een neutrale CO2-balans.

Bij ons betaal je je pellets gemakkelijk aan de chauffeur met je ecocheques, zowel digitaal als op papier!

Alles weten over pellets en meer bepaald over deze duurzame betalingsmogelijkheid? Klik dan door naar "Pellets betalen met ecocheques, wat een goed idee !"

Wil je alles weten over pellets? Lees dan deze tips!

7 vooroordelen over pellets weerlegd

Heb je twijfels en misvattingen over de efficiëntie, veiligheid en impact van pellets op het milieu? En belet deze vooroordelen je om over te stappen op pellets? We ontkrachten en weerleggen de volgende vaak voorkomende zeven vooroordelen graag. 

 1. Wat als iedereen met pellets zou verwarmen?
 2. Pellets komen uit Canada met vervuilende schepen.
 3. De prijs van pellets zal alleen maar stijgen.
 4. Pellets veroorzaken veel fijnstof.
 5. Het kost veel energie om pellets te maken.
 6. We kunnen ons wel verwarmen met de zon.
 7. Er zijn veel slechte pellets op de markt.

Alles weten hoe we deze zeven vooroordelen over pellets  weerleggen? En hoe we tegelijk de voordelen van pellets als duurzame en kosteneffectieve energiebron benadrukken? We gaan in op onderwerpen als energieverbruik, hernieuwbare energie, vervuilende schepen, prijsstabiliteit, fijnstofuitstoot en de kwaliteit van pellets op de markt.

Samengevat - Alles wat je moet weten over pellets en houtpellets

Hierboven hebben we geprobeerd je een diepgaand inzicht gegeven in de wereld van pellets en houtpellets. Van de productieprocessen tot de voordelen van duurzame verwarming, van opslagtips tot het vergelijken van pelletmerken en zelfs de mogelijkheid van betaling met ecocheques.

Nu begrijp je niet alleen wat pellets zijn en waarvan ze gemaakt zijn, je weet nu ook hoe je ze kunt kopen, opslaan en gebruiken om je huis op een duurzame en efficiënte manier te verwarmen.

We hopen dat deze pagina je alle cruciale informatie heeft gegeven om een weloverwogen beslissing te nemen. Van één ding zijn we zeker: de toekomst van verwarming en energieopwekking ligt in pellets.

Nog vragen over pellets of houtpellets?

Het team van VD-Energie helpt je graag verder. Neem gerust contact met ons op ! 

                                                            

Terug naar het nieuws