Online pellets kopen? Het kan in onze webshop!

Bestel onlineZoek je een tankstation? Deze kan je hier vinden.

Tankstations

Badger pellets vs Total pellets, welke kies je?

Terug naar het nieuws

Je bent op zoek naar de beste pellets en weet niet welke je het best koopt? Hieronder vind je een vergelijking tussen de beste pellets op de Belgische markt, de Badger pellets en de Total pellets. Beide zijn van oerdegelijke Belgische makelij, goede pellets dus met vergelijkbaar hoge kwaliteitskenmerken. Het verschil zit hem in de verpakking en de gevolgen daarvan. Lees even door.

Hierop scoren Badger pellets en Total pellets even goed

De beide soorten pellets vertonen vooral veel gelijkenissen.

  • Qua kwaliteit zitten beide op dezelfde hoogte. Zowel de Badger pellets als de Total pellets garanderen een stabiele en gecertificeerde kwaliteit die zelfs de standaardnormen overtreft. De Total pellets scoren iets hoger qua stabiliteit.
  • Beide soorten pellets zijn 100% natuurlijk, er is geen enkele toevoeging van chemische stoffen.
  • Allebei worden ze CO2-vriendelijk en duurzaam geproduceerd uit lokale Belgische Ardense bossen . Dat de productie relatief dicht bij huis gebeurt, leidt op zijn beurt tot een lagere CO2-uitstoot bij het transport.
  • Zowel de Badger als de Total pellets hebben een lage vochtigheidsgraad , weinig stof en een hoge energetische brandwaarde .

Conclusie? Qua kwaliteit scoren beide pellets even hoge punten.

Hierop verschillen de Badger pellets en Total pellets

Het grootste verschil tussen beide soorten pellets zit in de verpakking.

  • Badger pellets worden verpakt in papieren zakken terwijl Total de voorkeur geeft aan plastic zakken. Papieren zakken zijn ecologisch een goede keuze, maar er is ook een groot nadeel aan verbonden. Papieren zakken absorberen immers vlugger vocht en worden dus sneller nat. Helaas worden daardoor ook de pellets nat en gaan ze dus vlugger stuk.
  • De Total pellets zitten verpakt in plastic zakken die toch voldoende ademen. Dat ze minder snel vocht opnemen komt dan weer de kwaliteit van de pellets ten goede.
  • De compacte plastic zakken van de Total pellets scoren hoger op het vlak van stockeren. Door hun compactere formaat stapelen ze beter dan de papieren Badger-zakken.

En het prijsverschil? Over het algemeen zijn de Total pellets premium iets goedkoper dan de Badger pellets.

Conclusie: Badger pellets vs Total pellets?

Welke kies je dus, Badger pellets of Total pellets? Beide zijn Belgische kwaliteitsproducten die allebei uitstekend doen wat ze moeten doen, en dat is een zalige en duurzame warmte geven. De ademende en compacte plastic verpakking van de Total pellets maakt het makkelijker om de pellets te stockeren. Deze laatste zijn ook iets goedkoper dan de Badger pellets en toch even goed. Aan jou de keuze.

Wil je Total pellets premium bestellen?

Bestel gemakkelijk online via onze webshop. Vragen? Neem contact met ons op , we staan klaar om je vragen te beantwoorden.Terug naar het nieuws