Online pellets kopen? Het kan in onze webshop!

Bestel onlineZoek je een tankstation? Deze kan je hier vinden.

Tankstations

Zo bewaar je pellets op de enige juiste manier

Terug naar het nieuws

Vraag je je af hoe je pellets bewaart? Een terechte vraag, want pellets die je zorgvuldig en op de juiste manier bewaart, gaan jarenlang mee en verliezen niets van hun calorisch vermogen. Hoe pellets bewaren? De stelregel luidt als volgt: bewaar je pellets vooral droog, als het kan in een koele, donkere plaats waar ze beschermd liggen tegen stof.

Hoe pellets bewaren en waar?

Wist je dat vocht de grootste vijand is van pellets? Je moet je pellets dus zeker en vast ergens droog bewaren zodat ze niet nat worden. Komen de pellets in contact met water, dan vallen ze beetje bij beetje uit elkaar. Uiteindelijk verliezen ze hun hardheid en worden ze opnieuw zaagsel, en dan kan je ze niet meer gebruiken.

Let wel, als we zeggen dat je ze droog moet houden, hoef je ze niet per se ergens binnen in een kast te stockeren. Je mag ze gerust onder een afdak buiten stockeren, onder, naast of in een tuinhuis, in de garage. Pellets nemen alvast niet zoveel plaats in als een houtstapel. Je kan je pellets ook in je kelder stockeren, zelfs als die wat vochtig is of wat muf ruikt. Ligt er water in de kelder, dan plaats je de pellets op een pallet of een ander soort verhoogje.

Hoe pellets bewaren? De vuistregel: zorg ervoor dat je pellets beschut zijn tegen de wind, zon, maar vooral tegen de regen. Zolang de regen er niet op kan komen, gaan pellets niet stuk en verliezen ze hun calorische waarde niet.

Veel opslagruimte ter beschikking?

Heb je veel plaats om pellets op te slaan? Dan is het een goed idee om je pellets in bulk  aan te kopen, in grote hoeveelheden dus. Je betaalt dan immers een pak minder door de hoeveelheidskorting die je krijgt. Als je de pellets goed bewaart en de regels die we hierboven hebben meegegeven volgt, dan kan je ze zonder problemen en energieverlies jarenlang blijven gebruiken. Je weet dat we ook houtpellets aanleveren in bulk, met onze blaasvrachtwagen? In dat geval “blazen” we de pellets in de silo bij jou thuis, allemaal heel proper. Een silo is doorgaans meer dan uitgerust om je pellets perfect te bewaren.

Niet veel ruimte ter beschikking?

Hoe pellets bewaren als je niet veel ruimte hebt? Je kan je je pellets gratis laten stockeren in het magazijn van V-D Energie. Je komt dan gewoon langs om de pellets op te halen als de voorraad bij jou thuis aan het slinken is. Kan het makkelijker? Heb je vragen? Neem dan contact met ons op . Wil je meteen pellets bestellen? Bestel je pellets online .

 Terug naar het nieuws