Online pellets kopen? Het kan in onze webshop!

Bestel onlineZoek je een tankstation? Deze kan je hier vinden.

Tankstations

Ontdek de vijf eigenschappen van een goede cv pelletketel!

Terug naar het nieuws

Wil je af van die hoge energierekeningen en ben je op zoek naar een optimale verwarmingsoplossing? Dan ga je het best op zoek naar een goede cv pelletketel!

Hieronder lijsten we op aan welke eigenschappen die moet voldoen. Helemaal onderaan lees je dan welke pelletketel volgens ons 10/10 haalt. Tussendoor lichten we een aantal tips van de sluiter.

We verklappen je nu al meteen welke eigenschappen een goede cv pelletketel heeft.

Die wordt gekenmerkt door:

 1. ongeëvenaarde efficiëntie
 2. superieure verwarmingsprestaties
 3. milieuvriendelijke technologie
 4. optimaal comfort
 5. besparingen op lange termijn

De vijf kenmerken van een goede cv pelletketel

Hier komen ze alle vijf aan, een na een.

1. Ongeëvenaarde efficiëntie = hét kenmerk van een goede cv pelletketel

Een goede cv pelletketel moet een geavanceerd verwarmingssysteem zijn dat je in de eerste plaats een ongeëvenaarde energiebesparing oplevert. Hij moet er met andere woorden voor zorgen dat je het meeste uit je verwarmingssysteem haalt en energieverspilling minimaliseert.

Het maakt niet uit of je nu je woonkamer wil verwarmen of je hele huis, een goede cv pelletketel moet betrouwbare en automatische prestaties leveren en zorgen voor een comfortabele en gezellige omgeving voor jou en je gezin.

We lichten al één tip van de sluier.

De titel van beste cv pelletketel gaat naar een merk dat begint met de letter Ö.

2. Superieure verwarmingsprestaties

Een goede cv pelletketel moet je uitstekende verwarmingsprestaties bieden.

Superieure verwarmingsprestaties zijn het gevolg van de volgende vier zaken:

 1. Door efficiënt energieverbruik zorgt hij voor minder energieverbruik en lagere verwarmingskosten
 2. Door een krachtige verwarmingscapaciteit verwarmt hij jouw huis snel, effectief en comfortabel
 3. Met de nauwkeurige temperatuurregeling pas je makkelijk de warmte in je huis aan
 4. Door de gelijkmatige warmteverdeling elimineer je koude plekken en krijgt elke kamer consistente warmte

Door rekening te houden met factoren als de grootte van je huis, de isolatie en het aantal verwarmingspunten slaagt de juiste pelletketel er met het juiste vermogen in je hele woning efficiënt te verwarmen.

We lichten een tweede tip van de sluier.

Het goede pelletketelmerk is van Oostenrijkse makelij en dus regelrechte topkwaliteit.

3. Milieuvriendelijke verwarmingsoplossing

Een goede cv pelletketel moet een milieuvriendelijke verwarmingsoplossing zijn die de uitstoot van koolstof vermindert, gebruikmaakt van hernieuwbare energiebronnen en duurzaamheid bevordert.

Een pelletketel is een zegen voor het milieu. Hij verwarmt je huis door gebruik te maken van hernieuwbare brandstof in de vorm van houtpellets. Daardoor helpt hij niet alleen je CO2-voetafdruk te verminderen, maar stoot hij ook weinig emissies uit.

Bovendien moet hij aanzienlijk lagere emissies produceren in vergelijking met traditionele verwarmingsmethoden zodat jouw ecologische voetafdruk vermindert.

Een derde tip van de sluiter?

De Oostenrijkse pelletketels zijn voorzien van de allernieuwste technologieën, zoals een zonneboiler als optie. 

4. Geavanceerde technologie

Een goede cv pelletketel moet ook beschikken over geavanceerde technologie die zorgt voor optimaal comfort in jouw huis of bedrijf.

 Enkele geavanceerde functies die daarbij helpen:

 1. Smarthome-integratie: je bedient en monitort je verwarming op afstand met behulp van je smartphone of een andere slim apparaat
 2. Afstandsbediening: je past de temperatuur en instellingen van je cv pelletketel aan vanaf elke plek in je huis of zelfs wanneer je weg bent
 3. Energiebeheer: de ketel optimaliseert het verwarmingsproces, garandeert maximale efficiëntie en minimaal energieverlies en bespaart op verwarmingskosten
 4. Gebruiksvriendelijke interface met aanpasbare instellingen: je past eenvoudig instellingen aan, stelt schema's in, past temperaturen aan en personaliseert je verwarmingservaring voor ultiem comfort.

 

Vierde tip van de sluier?

Het goede pelletketelmerk waarvan sprake eindigt op -FEN.

5. Kosteneffectieve en langetermijnbesparingen

Een goede cv pelletketel moet je een kosteneffectieve oplossing bieden en kosten besparen op lange termijn. Hij moet innovatieve technologie gebruiken, energieverbruik optimaliseren en ontworpen zijn met een zodanig hoge energie-efficiëntie in gedachten dat hij het meeste uit elke pellet haalt.

Naast het gegeven dat hij milieuvriendelijk is, biedt hij je ook aanzienlijke financiële voordelen. Je vermindert je afhankelijkheid van fossiele brandstoffen, maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen, verlaagt je stookkosten en bespaart geld op lange termijn.

Pellets hebben trouwens een heel stabiele prijszetting.

Vijfde tip van de sluier?

De eerste Ö zit twee keer in de naam, maar dan zonder trema!

Conclusie? ÖkoFEN = de goede cv pelletketel die op alle eisen hoog scoort!

We geven het toe, wij bij VD-Kachels , specialist pelletketels , zijn een beetje bevooroordeeld. Maar voor ons is het 100% duidelijk dat een ÖkoFEN pelletketel de beste cv pelletketel ter wereld is.

Deze ketels van onbetwistbaar kwaliteitsvolle Oostenrijkse makelij worden gekenmerkt door een ongeëvenaarde efficiëntie, superieure verwarmingsprestaties en hoge milieuvriendelijkheid.

Deze pelletketel is de topkeuze voor iedereen die op zoek is naar optimaal comfort en kosteneffectieve besparingen.

De geavanceerde technologie die in deze pelletketels wordt gebruikt zorgt voor maximaal comfort en is tegelijkertijd milieuvriendelijk.

Kortom, investeren in een ÖkoFEN pelletketel is een verstandige keuze voor langdurige verwarmingstevredenheid.

Nog eens de voordelen van de ÖkoFEN pelletketel op een rij ?

 • Duurzaam: in tegenstelling tot klassieke ketels maakt de pelletketel gebruik van houtpellets als duurzaam brandstofalternatief
 • Aanpasbaar vermogen: je past het vermogen aan aan de specifieke behoeften van jouw woning. Hierdoor bespaar je energie omdat de compacte ketel enkel en alleen het benodigde vermogen levert en niet onnodig en overmatig verwarmt.
 • Comfortabele automatisering: de ÖkoFEN cv pelletketel biedt een hoog niveau van automatisering en gemak door geavanceerde technologie, zoals automatische aanvoer van pellets en regeling van de ecologische warmte en verbranding.
 • Lage emissies: de lage emissie van schadelijke gassen en fijnstof draagt niet alleen bij aan een betere luchtkwaliteit in en rond jouw huis, maar ook aan de algemene gezondheid van jouw gezin.

In een vorige blog hebben we al eens de zeven eigenschappen opgesomd waarom ÖkoFEN de beste pelletketel ter wereld is.

Nog meer weten? 

Neem contact met ons op ! Het team van VD-Kachels helpt je graag!


Terug naar het nieuws