Online pellets kopen? Het kan in onze webshop!

Bestel onlineZoek je een tankstation? Deze kan je hier vinden.

Tankstations

Nieuw magazijn, zeefmachine pellets én kwaliteitslabel

Terug naar het nieuws

Nieuw magazijn, zeefmachine pellets én kwaliteitslabel!

 

VD-Energie wil zijn klanten de hoogste kwaliteit brandstof bieden, ook op het vlak van houtpellets . Om dat te doen gaan we altijd een stap verder, in dit geval zelfs een paar stappen. Sinds kort hebben we niet alleen een nieuw magazijn waar we nog meer pellets kunnen stockeren zodat je nooit hoeft te wachten bij een bestelling. We hebben er ook een supermoderne laad- en zeefmachine pellets geïnstalleerd die onze producten een extra kwaliteitslabel opleveren.

Lees verder en je verneemt er alles van.

Waarom een nieuw magazijn voor pellets?

De vraag naar pellets is enorm gestegen. Dat heeft alles te maken met de hoge brandstofprijzen en de onvoorspelbare toekomst op het vlak van energie. Bovendien weten steeds meer mensen dat verwarmen met pellets duurzaam is.

Om nog meer pellets te kunnen stockeren en jou als klant constant te kunnen beleveren, hebben we besloten een volledig nieuw magazijn te bouwen. Het heeft een oppervlakte van twee keer 600 m² en biedt plaats aan een jaarvoorraad houtpellets voor een duizendtal gezinnen. Daar bewaren we de pellets op de enige juiste manier.

Het magazijn bevindt zich in de Leon Bekaertlaan in Aalter , amper een paar straten verder het industrieterrein op maar nu aan de andere kant van de baan. Afhalingen vinden nog steeds plaats op het gekende adres (Groendreef 7 9880 Aalter).

 

Het grote voordeel van ons nieuwe magazijn?

We hebben nu meer ruimte voor pellets, kunnen er dus meer aankopen en op die manier een grotere korting bij de producent bedingen. En daar profiteer jij als klant uiteraard ook van.

"De prijzen van pellets zijn dalende, en door meer pellets aan te kopen proberen we toch ook de prijzen zo laag mogelijk houden."

Omdat het magazijn dicht bij ons hoofdgebouw ligt, is een snelle opvolging verzekerd.

Moderne laad- en zeefinstallatie pellets voor extra kwaliteit én kwaliteitslabel

We weten al dat onze Total-houtpellets van een uitmuntende kwaliteit zijn door hun lage stofgehalte . Maar we zijn zeer tevreden dat we jou nog betere pellets kunnen aanbieden die nog minder stof produceren.

In ons nieuwe magazijn hebben we immers een eigen laad- en zeefmachine pellets geïnstalleerd zodat we zelf nog een extra controle kunnen doen op de kwaliteit van de geleverde pellets.

"We gaan de aangekochte pellets extra zeven met onze nieuwe pelletzeefmachine."

De pellets die we aankopen zijn al gezeefd, dat staat in de aankoopvoorwaarden en de vrachtbrief. Maar tot op heden deden we daar geen echte controle op. Nu komt daar verandering in met onze zeefinstallatie.

Zeefmachine pellets komt met een nieuw kwaliteitslabel

Die extra grondige zeefbeurt doet de fractie fijn stof in de pellets nog meer dalen. Daardoor is het mogelijk de pellets met zo weinig mogelijk stof in onze bulkwagens in te blazen.

Als bulkklant krijg je vanaf nu nog een betere kwaliteit pellets dan voorheen. En die was al zo hoog!

De pellets die je koopt hebben een nog hogere kwaliteit en dat voel je aan het hogere rendement.

Tegelijk hebben we een kwaliteitslabel aangemaakt dat we op onze producten plakken eens ze getest en goedgekeurd zijn. Kwestie van onze aangeboden kwaliteit extra in de verf te zetten.

En we doen nog meer!

We doen inderdaad nog meer dan de pellets een extra zeefbeurt geven.

We voeren nog enkele andere controles uit om dat kwaliteitslabel echt te verdienen:

  • We nemen een staal van elke vracht pellets die binnenkomt en testen dat op vochtgehalte, soortelijk gewicht …
  • Bij elke vracht die vertrekt voeren we deze controle nog iets uitgebreider uit.
  • We maken alles traceerbaar zodat we jou als klant kunnen aantonen welke kwaliteit we geleverd hebben.

Ook voor ons zijn er voordelen. Door al die extra controles kunnen wij zelf zien of er schommelingen zijn in de kwaliteit en bijsturen mocht blijken dat die minder wordt.

Het resultaat? Als klant van VD-Energie krijg je uitsluitend de allerbeste pellets.

Concreet en praktisch

Wil je je pellets komen afhalen, dan doe je dat nog steeds bij ons in de Groendreef 7 in Aalter. Wij brengen zelf de pellets van ons nieuwe magazijn naar de hoofdlocatie.

Het nieuwe magazijn is er enkel om een veel grotere voorraad pellets in stock te hebben zodat we jou als klant altijd kunnen beleveren. Wanneer en hoeveel pellets je ook vraagt.

We zijn trouwens in volle onderhandeling met nieuwe producenten om nog meer pellets aan te kopen. Dat is nodig omdat ook de zaken in Nederland en Frankrijk floreren. Met de grote voorraad pellets in ons nieuwe magazijn sluiten we alle leveringsproblemen uit.

Ons kwaliteitslabel garandeert een bewaking van de kwaliteit doorheen het hele proces, van aankoop tot verkoop. We kopen enkel pellets die 100% uit naaldhout of dennenhout bestaan. En nu met onze nieuwe laad- en zeefinstallatie pellets wordt de kwaliteit nog hoger.

Vragen? Neem contact met ons op ! Of bestel meteen online .
 


Terug naar het nieuws