Troeven van mazout

De goedkoopste energie is de energie die u niet verbruikt

Stookolie is een fossiele vloeibare brandstof, rijk aan energie, met veel voordelen. Iedere druppel laat u toe zich zuinig, veilig, milieubewust en comfortabel te verwarmen aan de beste prijs. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden om deze voordelen milieubewust te combineren met andere hernieuwbare energie.

Simulaties: Enkele rapporten

1. Een transparante prijs

De mazoutprijs is gekoppeld aan de evolutie van de internationale petroleumprijzen. Mazout volgt deze evolutie snel, zowel de dalingen als de stijgingen. Aardgas volgt deze evolutie met een zestal maanden vertraging. Met mazout kent u de prijs op voorhand, heeft u een eenvoudig leesbare factuur en vermijdt u verrassingen achteraf.

2. Zuinige en efficiënte technologie

De nieuwe hoogrendementsketels op stookolie met het Optimaz en Optimaz-elite label zetten iedere druppel energie voor bijna 100% om in warmte. Deze verwarmingssystemen kunnen gekoppeld worden aan hernieuwbare energieën zoals de zon en zo uw verbruik verder beperken. Met deze efficiënte systemen en uw warmwaterreservoir geniet u 24/24u van uw verwarming en comfortabel sanitair warm water aan de beste prijs.

3. Veilig comfort

Mazout is een veilige, vloeibare brandstof die niet ontploft en die beneden de 55°C zelfs niet ontbrandt. Stookolie kan makkelijk opgeslagen worden en u beschikt over uw eigen energievoorraad. Daardoor kan u zelf beslissen wanneer u welke hoeveelheid koopt. Bovendien kan u bij veel leveranciers kiezen voor contante of een systeem van gespreide betaling.

De moderne verwarmingssystemen zijn discreet, compact (vloer– of wandmodellen) en geluidsarm. U kan kiezen voor designradiatoren of vloerverwarming. Een aparte schoorsteen hoeft niet dankzij het systeem van rechtstreekse muurdoorvoer.

4. Milieubewust

Alle fossiele brandstoffen stoten bij de verbranding milieubelastende emissies uit. De grootste milieubijdrage, op korte en lange termijn, wordt niet geleverd door de energiekeuze maar door het verbruik te beperken. De moderne stookolieketels en branders passen de nieuwste technologieën toe (zoals de 'blauwe vlam' brander). Het gevolg ? De CO2 emissies verminderen tot 40%. De zwavel, stikstofdioxide of koolmonoxide emissies worden marginaal.

De vele combinatiemogelijkheden van deze hoogrendementstechnologie met een efficiënte isolatie en met hernieuwbare energiebronnen geeft een budgetvriendelijk, toekomstgericht en milieubewust verwarmingssysteem.

Tip: Energie besparen met mazout

De goedkoopste energie is de energie die u niet verbruikt. Dit kan met of zonder investeringen. Een paar kleine veranderingen van uw gewoonten hebben meteen een grote impact op uw energierekening.

Contacteer ons voor meer informatie

Groendreef 7 9880 Aalter

info@vd-energie.be

09 335 27 10

communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics

Onze tankkaart is geldig in meer dan 500 stations

Tankinhoud berekenen

Deze module laat u toe de hoeveelheid stookolie die u dient te bestellen te berekenen. Kies hiervoor uw type reservoir en vul onderstaande gegevens in.

Bepaal de vorm

cm
cm
cm

aantal liter

Te bestellen mazout

Bereken