Pellets, een milieu- en prijsbewuste keuze

Gepost op in Productinfo

Pellets bestaan al lang, maar werden vooral gebruikt in Duitsland en Oostenrijk. Vandaag de dag zijn pellets ook hier ingeburgerd en winnen steeds meer aan populariteit. Het is een perfect alternatief voor stookolie, steenkool of gas EN het is een milieuvriendelijke brandstof.

Pellets, een milieu- en prijsbewuste keuze

Pellets zijn houtkorrels, afkomstig van  houtzaagsel en – schaafsel, die onder zware druk worden samengeperst.  Vermeire-Defruyt verdeelt TOTAL Xylets pellets. Deze 100% natuurlijke pellets bevatten geen  chemische additieven. Bovendien, is dit een bewuste keuze voor een Belgisch product.  

Milieubewuste keuze

Bij het verbranden van TOTAL Xylets pellets komt zoveel koolstofdioxide vrij als nodig is voor het ontstaan van nieuwe bomen.  Hiermee gaat TOTAL de strijd aan met het broeikaseffect. De TOTAL Xylets pellets zijn dus 100% hernieuwbaar. PEFC gecertificeerd (Pan European Forest Certification)

Besparing

In vergelijking met de stijgende energieprijzen vormen pellets een goedkope brandstof. De prijs ervan is onafhankelijk van de andere traditionele energiebronnen. Daarnaast verbruikt uw pelletkachel niet meer dan nodig. Zowel de kachels als branders voor centrale verwarming worden gestuurd door een thermostaat. Zodra het warm genoeg is gaat de kachel minder branden. Dit zorgt voor een mooie besparing op uw energiefactuur!

Per zak of in bulk

Om uw pelletkachel of uw kleine pelletketel met de hand te bevoorraden kunt u in ons magazijn zakken (15kg) ophalen. Wie over een pelletketel beschikt met voorraadsilo kan een levering in bulk bestellen.

Wie niet over de praktische ruimte beschikt, kan een pallet pellets aankopen en deze stockeren in onze magazijnen. Vraag gerust meer informatie over deze kosteloze service.

  De voordelen op een rij:

  1. Snel een intense warmte in uw leefruimte.
  2. Sfeer van gezellig houtvuur zonder de nadelen (geen roet, geen vonken, geen rook)
  3. Eenvoudig en snel om het vuur aan te steken, te doven of de intensiteit ervan te regelen.
  4. Goedkope brandstof, zuinig verbruik.
  5. Milieuvriendelijk en 100% hernieuwbaar.
  6. Aankoop per zak of in bulk.
  7. Gratis stockeren mogelijkin de magazijnen van Vermeire-Defruyt.     

 

Pellets, een milieu- en prijsbewuste keuze delen:

Contacteer ons voor meer informatie

Groendreef 7 9880 Aalter

info@vd-energie.be

09 335 27 10

Gerelateerde berichten

CNG zegt u?

Bekijk het bericht

Centrale verwarming op pellets?

Bekijk het bericht

Xylets krijgen een nieuwe naam: Pellets Premium

Bekijk het bericht
communicatie en grafisch ontwerp door Lavagraphics

Onze tankkaart is geldig in meer dan 500 stations

Tankinhoud berekenen

Deze module laat u toe de hoeveelheid stookolie die u dient te bestellen te berekenen. Kies hiervoor uw type reservoir en vul onderstaande gegevens in.

Bepaal de vorm

cm
cm
cm

aantal liter

Te bestellen mazout

Bereken